| 
 
 
 | 
Elmalı Rulo (hazır yufka) | 
  | 
erzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75038 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012 
9,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
3 adet elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
2-3 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Elmaları rendeleyin ve tavaya alın. Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Elmalar pişince tarçını ve ezilmiş cevizleri ekleyin. Yufkayı tezgaha serin. Terayağı eritip yufkayı yağlayın.(tereyağdan bir miktar üzeri için ayırın.) Hazırladığınız elmalı içi yufkanın ortasına yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ayırdığınız tereyağı rulonun üzerine sürün. Üç parmak kalınlığında keserek önceden ısıtılmış 180 derceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız elmalı sarmaların üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın
  
 | 
 
 
 
 
 
 |