Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Elmalı Klasik Kış Tartı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elmalı Klasik Kış Tartı

yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc121996
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2016
869 defa indirildi / yazdırıldı




Tart Tabanı için:
2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
1 Adet Yumurta
1 1/3 Çay Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (75g)
1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
7 Yemek Kaşığı Tereyağ (125g)
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi Elmalı
Dolgu için:
2 Adet Elma (Soyulmuş, Küp Küp Kesilmiş)
1 Adet Limon
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (18g)
1 Su Bardağı Toz Şeker veya Esmer Şeker (Esmer Şeker Rondoda Çekilmiş)
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
Üzeri için:
1 Çay Bardağı Kayısı Reçeli
2 Yemek Kaşığı Su

Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp ısıtın.
Un ve Pakmaya Pudra Şekeri’ni karıştırma kabına eleyerek aktarın. Tereyağını da ekleyerek, parmak uçlarınızla tereyağı tamamen eriyip, karışım kum kıvamına gelene dek ovuşturarak yedirin.
Üzerine, Pakmaya Şekerli Vanilin, yumurta ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, kısaca yoğurun.
Elde ettiğiniz sert kurabiye hamurunu film ile sarıp, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Hamuru buzdolabından aldıktan sonra 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sonra hamurdan parçalar koparıp, parmaklarınızla bastırarak yağlanmış tart kalıbına taban ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
Artan hamurlara en son tartın üzerinde kullanmak için ince şeritler şeklini verip, ayırın.
Tart tabanının üzerine çatal yardımı ile delikler açın ve üstüne yuvarlak kestiğiniz pişirme kağıdı ile bastırıp, ağırlık yapması ve böylece tabanın kabarmaması için 1 su bardağı fasulye koyun.
Önceden 180oC ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Süre sonunda, fırından çıkarın, pişirme kağıdı ve fasulyeleri alın.Soğumaya bırakın.
Elma dolgusu için, elmaların taze görüntüsünü koruması için, bir kase suyun içerisine bir limonun suyunu sıkın ve ayıklanıp dilimlenmiş elmaları içerisinde bekletin.
Bir tavaya tereyağı ve diğer dolgu malzemelerini alın. Elmaları kurulayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5-6 dakika yumuşayıp kıvamını alıncaya dek kısık ateşte pişirin.
Elde ettiğiniz dolguyu, tart hamurunun içerisine yayın.
Üzerine ayırdığınız hamur şeritleri yatay ve dikey olarak yerleştirin.
Önceden 180oC ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Fırından alınca üzerine bir tavada ısıttığınız reçel ve su karışımını sürün.
Üzerine Pakmaya Pudra Şekeri serpiştirip, sıcak veya ılık olarak, yanında Pakmaya Krem Şanti ile servis yapın.







Elmalı Klasik Kış Tartı Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri



(1 adet Elmalı Klasik Kış Tartı 6,560 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort