| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Kıtır Milföy | 
 
  | 
bebeto 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2012 
Mesajlar: 83 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103461 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2014 
1,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket milföy
 
100 gram kuru kayısı
 
3 tane golden elma
 
1 çay bardağı dövülmüş fındık
 
100 gram margarin
 
1 tane yumurta
 
1 bardak şeker
 
 
Elmaları yıkayıp kabuğunu soyun. Sebze soyucuyla elmaların çekirdeklerini çıkartıp her birinin ortasını oyun. Çekirdeklerini çıkartıp ortasını oyduğunuz elmaları ısıya dayanıklı fırın kabına dizip boşluklarının 3/4ünü tozşekerle doldurun. Küp kesilmiş kuru kayısıları margarinle yağlayıp elmaların yanlarına yerleştirin 30 dakika pişirin.
 
Rulo milföy hamuruna dikdörtgen (35x27 cm) şekli vererek merdaneyle iyice inceltin. Üzerine fırçayla su sürüp tozşeker serpin. Kesici çemberle 12 adet 8,5 cmlik yuvarlaklar çıkartın. Hazırladığınız 12 adet yuvarlak hamuru yağlı pişirme kağıdına dizin. Yuvarlak şekil verdiğiniz milföy hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
Elmalar iyice pişince fırından çıkartın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra elmaları ikiye kesin. Elmalarla pişirdiğiniz kayısıyı ve harcını blenderde çekip sosu hazırlayın. Sos fazla yoğunsa birkaç damla suyla sosun kıvamını ayarlayın.
 
6 adet yuvarlak milföyün üzerine ikiye bölünmüş elmaları yerleştirip kalan milföyleri elmalı milföylerin üzerine ekleyin ve hazırladığınız kayısı sosuyla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Kıtır Milföy Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |