| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Kaşık Çöreği | 
 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4312 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
2,706 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
120 gr margarin
 
Yarim su bardagi süt
 
1 Adet yumurta
 
1 Su bardagi tozseker
 
2 Su bardagi un
 
Yarim paket kabartma tozu
 
1 Tatli kasigi tarçin
 
Yarim çay kasigi tuz
 
Yarim rendelenmis portakal kabugu
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Genis bir kapta sütü, sekeri, yumurtayi ve küp küp kesilmis margarini
 
karistirin.
 
Ardindan yarim paket kabartma tozunu ilave edin.
 
Kabartma tozunu iyice karistirdiktan sonra unu, tuzu ve tarçini ekleyin.
 
Yarim portakal kabugunu rendenin küçük tarafi ile rendeleyin.
 
Malzemelerin üzerine ekleyin.
 
Tüm malzemeler özlesene dek karistirin.
 
Elmanin kabugunu soyup, çekirdek yataklarini çikarin.
 
Bir çatal yardimi ile ezerek püre haline getirin.
 
Bunu karisimin içine ekleyin ve iyice Karistirin.
 
Sonra bu karisimdan kasik kasik alip, firin tepsisine koyun.
 
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda üzerleri kizarana dek pisirin.
 
Firindan çikardiktan sonra bir spatula yardimiyla çörekleri yerinden
 
oynatip, sogumaya birakin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Kaşık Çöreği Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |