| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Hamur Kızartması | 
 
  | 
Şi'ra 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75424 
Gönderme Tarihi: 03.May.2012 
2,864 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
2,5 çay bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 su bardağı un
 
Yarım limon suyu
 
İçi için:
 
2 elma
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı şeker
 
 
Elmaları rendeleyin ve tavanın içine alın. Üzerine şekeri, tarçını ekleyip 5 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine kıyılmış ceviz içlerini ekleyin. Hamuru açmak için ise unu bir kabın içine alın. Ortasını açın. İçine yoğurt, karbonat ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hiç su koymadan sadece yoğurtla yoğrulan bir mamurdur bu. Hamuru 5 dakika dinlendirip ikiye bölün. Tezgah üzerinde açıp üzerine soğumuş elmalı harçtan yayın. Tekrar hamurla üzerini kapatıp kalıplarla kesin. Kızgın yağın içinde pişirilebilir. Ya da fırın tepsisinde dizip 200 derecede 25 dakika pişirin. Daha sonra servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Hamur Kızartması Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |