| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Güllaç | 
 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5420 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006 
2,408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
10 Yaprak Güllaç
 
4 Su Bardağı Süt
 
2 Su Bardağı Toz Şeker
 
1 kahve fincanı gül suyu
 
6 orta boy elma
 
2 kivi (Dilimlenmiş)
 
 
YAPILIŞI
 
Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
 
Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.
 
Hazırladığınız püreyi güllaç yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.
 
Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.
 
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.
 
 
 ML® Elmalı Hamur Tatlısı için tıklayın ML® Elmalı Eyyam Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Güllaç Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |