2 adet yumurta
1 süt bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Un
İçi İçin:
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Elmalar soyulur, ince rendelenir, bir tencereye atılır, şeker ve tarçın eklenir, yumuşayana kadar pişirilir. Hamur malzemesi bir araya getirerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Hamur 24 adet parçaya ayrılır her parça merdaneyle 3 parmak eninde, 1 karış boyunda, oval olarak açılır. Üzerine elmalı iç sürülür. İkinci hamur üzerine konur, tekrar elmalı iç sürülür. Üçüncü ve son hamurda konur. ( bu şekilde toplam 8 adet çörek yapılır) Bıçak yardımıyla baş tarafını kesmeden iki paralel kesik atılarak üç bitişik şerit elde edilimiş olur. Bu şeritler saç örgüsü yapar gibi örülür, ucu birleştirilir. Sonra boyuna rulo yaparak top şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirilir.
|