| 
 
| 
 
 
 | 
 
ELMALI ERİKLİ BEZE | 
 
  | 
Roman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2005 
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2027 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006 
2,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER 6 Kişilik 
 
Beze için
 
3 yumurta akı
 
5 çorbakaşığı esmer şeker
 
5 çorbakaşığı toz şeker
 
İç için :
 
yarım kg kırmızı erik 
 
3 kırmızı eima
 
yarım  çaykaşığı tarçın 
 
3 çorbakaşığı esmer şeker
 
1 su bardağı  şekerli su
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika  kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı  esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ELMALI ERİKLİ BEZE Tarifleri Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |