| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Çıtırlar | 
 
  | 
mutfak müdavimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129911 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2017 
1,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
10 yaprak baklava yufkası
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Pudra şekeri
 
İçi için:
 
2 adet elma
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Elmaların kabukları soyulup rendelenir.
 
Elmalar, şeker, ceviz ve tarçın ile pişirilip soğutulur.
 
Baklava yufkası tezgaha serilip yağlanır.
 
Yumuşayan yufka boylamasına ikiye katlanarak uzun bir parça elde edilir.
 
Elmalı karışımdan yufkaın ucuna konulup rulo yapılır.
 
Hazırlanan rulolar tepsiye dizilip 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
 
Fırından alınıp ılıklaşan tatlının üzerine pudara şekeri serpilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Çıtırlar Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |