|
|
Elmalı Bohça (Milföy) |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc4738
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
3,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
5 Küçük elma
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz
5 Milföy hamuru
1 Yumurta sarısı
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Karanfil tozu
Tarçın
Elmaların kabuklarını soyup sebze oyacağı ile çekirdek kısımlarını çıkarın.
Düz tabanlı bir tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.
Ceviz, tarçın, ve karanfili karıştırın. Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun.Her bir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.
Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serpin.
ML® Elmalı Bohça için tıklayın
ML® Elmalı Bohça Videosu
|
|
Elmalı Bohça (Milföy) Tarifleri Meyve Tatlıları
|
|