| 
 | 
| Elma Tatlısı (İnebolu Kastamonu) | 
|  | pandemir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.04.2020
 Mesajlar: 39
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150233 Gönderme Tarihi: 01.May.2020
 620 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 Elma
 Şeker
 Su
 Kaymak
 
 Kabukları soyulan elmaların ortası bu amaçla özel olarak tenekecide yaptırılan aparat ile oyulur.
 Elmanın iç boşluğu ve dışı toz şeker ve 1 bardak su ile pişirilir.
 Kesinlikle kaymakla servis edilmelidir.
 İçteki boşluğu ve dışı kaymakla bezenmelidir.
 
 Not: Yeşilimsi ve ekşi bir tadı olan Köroğlu Elmasından yapılması tavsiye edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |