| 
 
 120 gram yulaf
 240 gram un
 60 gram keten tohumu
 1 tatlı kaşığı karbonat
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 tatlı kaşığı toz muskat
 1 adet çırpılmış yumurta
 4 çorba kaşığı tereyağı
 80 mililitre elma sosu
 60 gram şeker
 60 gram ceviz
 
 Fırını 180 dereceye ayarlayın.
 Büyük bir kasede yulaf, un, keten tohumu, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve toz muskatı karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta ve eritilmiş tereyağını pütürsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Elma sosu ve şekeri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız unlu karışımı ilave ettikten sonra cevizleri ekleyip karıştırın.
 Kek hamurunu kağıt yerleştirdiğiniz kalıplara paylaştırın. Muffin'leri üzeri kabarıncaya ve hafifçe çatlayıncaya kadar yaklaşık 22-25 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 |