Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Elma Soslu Kuzu Budu (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elma Soslu Kuzu Budu (Fransa)

nurhayat bayram
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.12.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc31063
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2008
2,342 defa indirildi / yazdırıldı




1 kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg; bütün yağları alınıp, kemiği çıkarılmış)
4 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi)
1 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 Vı tatlı kaşığı adaçayı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Elma sosu:
30 g (2 çorba kaşığı) tozşeker
2 diş karanfil
300 g ekşi elma (kabukları soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, dilimlenmiş)
1/4 tatlı kaşığı tarçın
bir tutam yenibahar

Sosu hazırlamak için, elmaları 1 çorba kaşığı suyla kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, elmaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, elmaları bir tel süzgeçten bir tahta kaşığın tersiyle bastırarak başka birtencereye geçirin. Bu elma püresine tozşeker, karanfiller, tarçın ve yenibaharı katıp, iyice karıştırın.
Tencereyi kısık ateşe oturtup, sosu ara sıra karıştırarak, koyulaşıncaya ve aşağı yukarı 12,5 cl. (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karanfilleri çıkararak atın ve sosu oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Eti hazırlamak için, kemiği alınmış kuzu budunu, derisi alta gelecek biçimde kesme tahtası üstüne yerleştirin. Derinin üstündeki ince zarı sıyırıp, kasların bağlantı yerlerindeki kıkırdağımsı bölümleri kesip atın. Böylece birbirinden bütünüyle ayrılmamış iki eşit kalın parça haline gelen budun parçalarından birini, boylu boyunca yatay olarak kalınlığına 2'ye kesip (bütünüyle ayırmayın) bir kapak kaldırın. Aynı işlemleri budun öbür yanında da yineleyerek kapak kaldırın. Bu işlemler sonucunda tek parça halinde açılmış kuzu budunun kalınlığı, yaklaşık 5 cm olacaktır.
Tenceredeki elma sosuna sirke, soğanlar, sarımsaklar, adaçayı, tuz ve karabiberi ekleyip, sosu çukur bir kaba boşaltın. Üstüne budu yerleştirip, oda sıcaklığında 1 saat bekletin (arada 1 kez altüst edin).
Budu fırın ızgarasında pişirecekseniz, fırınınızın ızgarasını pişirme saatinden 10 dakika, mangalda pişirecekseniz, mangalınızı pişirme saatinden 30 dakika önce yakın.
Budu kaptan çıkarıp, süzülmesi için kabın üstünde silkeledikten sonra, ızgaraya yerleştirin ve üstüne sık sık kaptaki marinattan sürerek, her iki yanını 12'şer dakika, ızgara edin. Izgaradan alıp, bir kenarda 15 dakika beklettikten sonra, kalınca dilimleyince dilimleri bir servis tabağına dizerek, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş kabak dilimleri ve fırınlanmış patateslerle.






Elma Soslu Kuzu Budu (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Elma Soslu Kuzu Budu (Fransa) 41,179 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort