250 Gr Sana Hamurişi
1 Adet vanilya
3 Adet elma
1 Çay Bardağı yoğurt
1 Bardak ceviz içi
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Çay Bardağı şeker
1 Çay Bardağı pudra şekeri
4 Bardak un
1 Adet kabartma tozu
ELMALARI RENDELEYİP ŞEKER İLE PİŞİRİN.CEVİZ İÇİ VE TARÇIN EKLEYİP SOĞUTUN. YOĞURT, YUMUŞAK MARGARİN, PUDRA ŞEKERİ, VANİLYA, UN VE KABARTMA TOZUNU DERİN BİR KABA ALIN VE YOĞURUN. MERDANE İLE 0,5 CM KALINLIĞINDA AÇIP SU BARDAĞI İLE YUVARLAK ŞEKİLDE KESİN. ÜZERLERİNE ELMALI KARIŞIMDAN KOYUP İKİ UCU ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE HAMURU KAPATIN. PİŞTİKTEN SONRA ÜZERLERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN.
|