| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elma Omleti | 
 
  | 
bahar çiçeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50139 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010 
2,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 iri elma
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Bir tutam tarçın
 
50 - 75 gr. şeker
 
3 yumurta sarısı, çırpılmış
 
100 gr ekmek kırıntısı
 
75 gr tereyağı ya da margarin
 
 
Elmaları soyup ortalarını temizleyin. Bir kabın içine çok az su koyup elmaları içine koyun ve üstüne iyice yağlanmış alüminyum kağıt örterek kızgın fırında 30 dakika ya da elmalar yumuşayana dek pişirin. Fırından alıp bir kabın içinde ezin ve limon kabuğu rendesi, baharat ve şekeri ekleyin. Yumurta sarılarını da çırparak katın. 900 gr'lık bir puding kasesi ya da fırına konulabilen herhangi çukur bir kabı iyice yağlayın. Altına ekmek kırıntılarını döşeyin. Elma karışımını boşaltıp, üstüne de kalan ekmek kırıntılarını yerleştirin ve orta ısıdaki fırında 30 dakika ya da üstü kızarana dek pişirin. Sıcakken, krema ile servisini yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elma Omleti Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |