| 
 
| 
 
 
 | 
 
ELMA KATLAMASI | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60384 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2011 
2,192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru:
 
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
 
1 kahve kaşığı tuz
 
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
 
3-4 çorba kaşığı çok soğuk su
 
Harcı:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
500 gr (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)
 
60 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm
 
60 gr (1/2 su bardağı) kuş üzümü
 
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
 
60 gr (1/3 su bardağı) pudra şekeri
 
 
Unu ve tuzu orta boy bir kasede karıştırınız. Tereyağı fındık büyüklüğünde doğrayıp una katınız. Çok soğuk suyu da ekleyip hemen yoğurarak hamur haline getiriniz.
 
Hamuru unlanmış bir yerde uzunca (dikdörtgen gibi) açtıktan sonra üçe katlayınız. (Katlanan kısımlar üste gelmelidir.) Tekrar uzunca açıp yeniden üçe katlayınız. Bu işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra, hamuru 15 dakika buzdolabında bekletiniz.
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığî getirip (180°C) ısıtınız.
 
Harcı için 1 çorba kaşığı tereyağı bir tencerede orta ateşte eritiniz. Elmaları ve öteki harç malzemelerini katınız. Tencerenin kapağını kapatarak, yapışmamalar için sık sık karıştırarak 8 dakika pişiriniz. Tencereyi ocaktan alıp soğuması için bir kenara bırakınız
 
Hamuru buzdolabından alınış (Üstü çizgili gibiyse gene uzunci açarak üçe katlayınız.) Büyük bir kare biçiminde açıp 12 tane her kenarı 10 cm'lik kare parçalar kesiniz. Kesilen parçaların, üçgen biçiminde yarısına elmalı içten koyup öteki yarıyı üstüne kapatarak üçgen biçimi bohçalar elde ediniz. Kenarlarını suyla nemlendirerek yapıştırmak için bastırınız. Katlamaları yağlanmış bir fırın tepsisine dizerek 30 dakika pişiriniz. Üstlerine biraz pudra şekeri ekere sıcak yada soğuk olarak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ELMA KATLAMASI Tarifleri Meyve Tatlıları
 | 
 
 
 
 |