| 
 
 
 | 
Elma Hoşafı (Afyonkarahisar) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115643 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2016 
1,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ebru Aydın
 
 
2 adet elma
 
2 su bardağı şeker
 
6 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Elmaların kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarılarak istenilen büyüklükte doğranır. Kararmamaları için su içinde bekletilir. Elmalar başka bir tencereye alınır. Üzerine su ve limon suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Arzuya göre birkaç karanfil tanesi eklenebilir. Elmalar yumuşayıp piştikten sonra, şeker ilave edilerek, 10 dakika daha kaynatılır. Soğuyunca kaselerde servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "mikro" tarafından gönderildi. 21.05.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |