| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elma Hazinesi | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105212 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2015 
1,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. margarin
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı pudra şkeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
4.5 orta boy elma
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Aldığı kadar un
 
Yeterince tarçın ve ceviz
 
 
Rendelenmiş elmaları toz şeker ile suyunu çekene kadar pişir, ateşten alıp ceviz ve tarçını istediğiniz miktarda katın diğer malzemeleri karıştırın. Kulak memesi kıvamında hamur yoğur, portakal büyüklüğünde hamur ayırıp buzdolabında 15-20 dk beklet, kalan hamuru kare fırın tepsisine yayın, soğumuş elma harcını üzerine yayıp dolaptaki hamuru üzerine eşit miktarda rendeleyin. 180° ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin soğuduktan sonra dilimleyip isteğe göre pudra şekeri serpin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elma Hazinesi Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |