https://www.elele.com.tr
 
 
4 elma, ikiye bölünmüş
 
3 büyük havuç, başındaki yeşil kısım ayrılmış ve doğranmış
 
1 çorba kaşığı çuha çiçeği yağı
 
 
Elma ve havucun suyunu bir meyve sıkacağı ile elde ettikten sonra çuha çiçeği yağını katın. Karıştırın ve bekletmeden tüketin.
 
 
Not: Elmadaki C vitamini vücudun kolajen ve bağ dokusu üretimine yardımcı olur. Havuçtaki beta-karoten gamma linoleik asit başta olmak üzere yağ asitlerinin faaliyetini arttırır. Çuha çiçeği yağı ise bu yağlar yönünden oldukça zengindir. Omega 6 yağları, cildin verimli bir biçimde nemlenmesi, kırışıklardan arınması ve hücrelerin sağlıklı biçimde üretilmesi için oldukça önemlidir. Çuha çiçeği yağı ayrıca cildi yenileyen E vitamini yönünden de zengindir.
 
 
 
  
 |