Malzeme : 
 
4 tane irice ve sarı kabuklu mayhoş elma, 
 
2 bardak zeytinyağı, 
 
1-2 çorba kaşığı toz şeker, 
 
1 bardak pudra şekeri, 
 
1/2 yumurta kadar margarin, 
 
1/2 çorba kaşığı kuru maya, 
 
2 adet yumurta, 
 
1 kahve kaşığı tarçın, 
 
1/2 paket vanilya, 
 
1,5 bardak un.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Elenmiş 1 bardak unu küçük bir tencereye koyup ortasını açınız.
 
2-  Mayayı unun ortasına koyup 2 kahve fincanı ılık suyla iyice ezip püre yapınız.
 
3-  Sonra yumurta sarılarını gereği kadar ılık su ilave edip bulamaç yapınız.
 
4-  Yağı eritip, ılık olarak koyunuz, tuz atınız.
 
5-  Kapağını örterek mayalandırmaya bırakınız.
 
6-  Elmaların sap ve uç taraflarını kesip, çekirdek yatağını çıkarınız.
 
7-  Soyduktan sonra 1 cm. kalınlıkta enine dilimlere keserek bir kap içine alınız.
 
8-  Üzerine 1-2 kaşık toz şeker serpiniz.
 
9-  Bulamaç kendinin yarım katı kadar kabardığı zaman yumurta aklarını telle çarparak kar haline getiriniz.
 
10-  Sonra bulamaca katıp karıştırınız.
 
11-  Elma dilimlerinin her iki tarafını unlayınız.
 
12-  Bulamaca bulayarak hafif kızdırılmış zeytinyağına atınız.
 
13-  Elmaları kızartırken pişmesini de sağlayınız.
 
14-  Kızaranları kağıt yayılmış bir kaba çıkarıp soğumadan, tarçın ve vanilyayı un şekerine bulayınız.
 
15-  Dağıtım tabağına koyunuz, ılık yerde muhafaza ediniz.
 
16-  İstediğiniz meyve salçalarından birini de yanına koyup servis yapınız.
  
 |