| 
 
 
 | 
Elma Bastısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96235 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014 
2,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g sert dokulu elma
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 su bardağı şeker veya pekmez
 
2 su bardağı su
 
 
Elmalar yıkanır kabukları soyularak çekirdek yatakları çıkartılır. Dilim dilim doğranarak kısa kenarlı bir tencereye dizilir.
 
Suyunu ekleyerek hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Elmalar yumuşadıktan sonra yağ ve pirinç eklenir.
 
Pirinçler de piştikten sonra şeker veya pekmez eklenerek ateşten alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |