Yarım paket tereyağı
 
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
 
Yarım su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 fiske tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Şerbet için:
 
2,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Şerbet malzemesi kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir, ılıtılır, yoğurma kabına konur. Üzerine ayçiçek yağı, süt ve yumurta eklenir. Malzemeler iyice karıştırılır. Üzerine kabartma tozu, tuz ve toplanana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurdan yarım ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, tepsiye dizilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 3 dakika sonra üzerine şerbet gezdirilir.
  
 |