| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Eli Böğründe (Amasya) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Eli Böğründe (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82909 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2012
 4,902 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 yemek kaşığı kuru maya
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 1 su bardağı sıvıyağ
 Un
 Su
 Tuz
 Yumurta sarısı
 
 Un elenir. Maya ezilir. Tuz ve su ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Mayalanması için bekletilir. Hamurunu bir ucu kendi ekseninde diğer ucu ters yönde kıvrılarak yan yana getirilir. Üzeri elle bastırılarak 1 cm. kalınlığında inceltilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Odun ateşinde kızarana kadar pişirilir. Tereyağ sürülerek servis yapılır.
 
 Not: Birer kişilik porsiyonlar halinde olduğu için bayram yemeklerinde, sünnet hamamlarında ikram edilir. Servisi kolaydır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |