|
Ekşimek Otlu Domatesli Simit Pilavı |
|
helin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc91036
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2013
1,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane kuru soğan
1 kaşık margarin
1 tane ince kıyılmış yeşil biber
2 tane rendelenmiş domates
1 kaşık biber salçası
3 bardak simit bulgur
6 bardak su
1 fincan sıvı yağ
1 kaşık pul biber
300 gram ekşimek otu
1 kaşık tuz- karabiber
Önce kuru soğanı minik doğrayıp yağda kavuruyoruz. Yeşil biber ve domatesle tuz karabiber ekliyoruz. Soğan kavrulunca salçasını çalıyoruz ve 6 su bardağı su koyuyoruz. Suyumuz iyice kaynayıp salça suyuyla özleşince 3 su bardağı simidi koyuyoruz. Simidini koyunca altını kısıyoruz. Tam 3 dakika içinde pilavımız pişiyor. Üzeri delik delik olunca altını kapatalım. Bu pilavın çok suyunu çekmişi güzel olmaz. Biraz sulu kalırsa daha lezzetli olur. En son üzerine sıvıyağla pul biber kavurup üzerine dökün ekşimek otuyla servis edin
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 12.06.2015
|
|