| 
 | 
| Ekşili Yeşil Fasulye (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162052 Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
 406 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yeşil fasulye 1 Kg
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Kıyma 1 Yemek kaşığı
 Sıvı yağ 1/2 Çay bardağı
 Pirinç 1 Çay bardağı
 Limon 1/2 Adet
 Tuz
 
 Fasulyeler temizlenir. Yıkanıp bıçakla boylamasına dilinir. Doğranmış kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. İçine dilimlenmiş fasulyeler konarak soldurulur. Su ve tuz ilave edilip pişirilir. Fasulyelerin pişmesine yakın pirinç eklenir. Pirinç pişince ateşten alınır. Üstüne limon sıkılarak yenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |