1 kilo dana ve koyun kıyması
 
1 çay bardağı pirinç (ayıklayıp yıkayın)
 
2 çorba kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
1 adet limonun suyu
 
7 su bardağı su
 
tuz
 
karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
 
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 
 
Tencereye su koyup kaynamaya bırakın, bir kabın içinde kıymayı, maydanozun yarısını, tuzu, karabiberi, kimyonu, 2 yumurtayı ve pirinci iyice yoğurup, fındık büyüklüğünde parçalara ayırın, avuç içinde yuvarlayarak, kaynayan suyun içine atın. Limon suyunu bir bardak suyla karıştırın. Köftenin suyundan da 2 bardak ilave ettikten sonra süzün. Bu karışımı köftenin üzerine koyarak kaynatın. Üzerine maydanoz serperek çukur bir kapta servis yapın.
  
 |