Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ekşili Tavuk (Germencik Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekşili Tavuk (Germencik Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175979
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2024
275 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

1 adet köy tavuğu
4 baş orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı koruk ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy domates

İlk aşamasında köy tavuğu odun ateşinde bir tencere içerisinde 15 dakika kaynatılır. Ardından haşlanan tavuk bir tavada kızdırılan zeytinyağının içinde 5 dakika boyunca her tarafı kızarıncaya kadar kızartılır. Kızaran tavuk kenara ayrılır.
Yemeğin üçüncü aşamasında kızartmanın yapıldığı tavanın içerisinde salça kavrulur.
Önceden doğranan soğan ve sarımsak eklenip pembeleşinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Doğranmış domates eklenip bir süre pişirilir. Ardından tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edilir. Tavuğun ilk aşamadaki haşlama suyundan bir çay bardağı sos eklenip pişirilir.
Sos hazır olunca tavuk, sos ve haşlama suyu bir tencerede kaynamaya alınır. 1 su bardağı koruk ekşisi eklenir. Bir araya alınan tüm malzemeler 25 dakika daha kaynatılır. Yemek yapım aşaması tamamlandıktan sonra yemeğin demlenmesi ve koruk suyunun tavuğa işlemesi için en az 2 saat dinlendirilir. Isıtılarak servis edilir.

Not: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hıdırbeyli köyü sakinlerince 1937 yılında Büyük Ege Manevrası’nda ikram edilen ‘Ekşili Tavuk’ ğu çok beğenir. Bugün Germencik Ekşili Tavuğu Aydın’ın coğrafi işaretli yemeklerinden birisidir.







Ekşili Tavuk (Germencik Aydın) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Ekşili Tavuk (Germencik Aydın) 499 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort