Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Ekşili Tatlar (1 adet - 10,172 defa bakıldı)

Ekşili Tatlar


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekşili Tatlar

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc89867
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2013
2,310 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

Çok eskilere bakıldığında yemek ve salatalarda kullanılan tatlı ve ekşi sosların Çin’den dünyaya yayıldığı biliniyor.
Günümüz Çin mutfağında özel kâseler ve hoş kaşıklarla servis yapılan ekşili tatların; çorba, balık, salata ve hatta bazı tatlıvari yiyeceklere de eklendiğini rahatlıkla görebiliriz. Yabancıların en çok tükettiği mayonez ve ketçap gibi sosları; farklı baharatlarla (ananas, yeşil soğan, kapari, pirinç sirkesi, ançuez, esmer şeker) zenginleştirip, kendi damak zevklerine göre uyarlayarak Çin mutfağında kullanmaktalar.
Yemek kültürümüze göz attığımızda Orta Asya’dan Anadolu’ya yerleşimin başlamasıyla yüzyıllar boyunca yazdan kış için hazırlanan yiyeceklerde yöreye uygun enfes ekşiler yapıldığı görülür. Nar, sumak, erik, karadut, demirhindi, ekşi elma, kızılcık, koruk ve ayvadan yapılan soslar, günümüzde de severek tükettiğimiz ekşilerdir. Mevsiminde yapılan bu ekşiler özel küplerde kilerlerde saklanır. Yine o dönemlerde ekşilerin boğaz ağrısı ve öksürükte ilaç olarak da kullandığı bilinir.
Bu nefis tatlar, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’da halen yapılarak yemeklerde zevkle kullanılmakta.
Bunun yanı sıra unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş çağla, ekşi yonca, kuzu kulağından yapılan ekşileri de hatırlamakta yarar var.







Ekşili Tatlar Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Ekşili Tatlar 10,172 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort