| 
 
 http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 3 su bardağı arpa şehriye
 4 çorba kaşığı tereyağı
 1 adet kuru soğan
 1 çorba kaşığı biber salçası
 300 gr. ebegümeci
 300 gr. ısırgan otu
 Yarım demet semizotu
 Yarım demet taze soğan
 Yarım demet maydanoz
 Yarım demet taze nane
 Yarım demet dereotu
 2 su bardağı süzme yoğurt
 1 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 2 tatlı kaşığı kimyon
 Tuz
 Karabiber
 
 Tereyağında kuru soğan ve salçayı kavurun.
 Şehriyeyi ilave edin 2  3 dakika soteleyin.
 Üzerine 5 su bardağı su koyun ve bir taşım kaynatın.
 Kıyılmış ebegümeci, ısırgan, taze soğan, semizotu, nane, dereotu, maydanozu ekleyin ve karıştırın.
 Ayrı bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın, yemeğin suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye koyun, 15 dakika pişirin.
 Baharatını ekleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |