| 
 
| 
 
 
 | 
 
EKŞİLİ SARIMSAKLI KABAK | 
 
  | 
Fat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2009 
Mesajlar: 12
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36539 
Gönderme Tarihi: 17.May.2009 
3,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
4 kabak 
 
2 domates 
 
1 iri soğan
 
yarım çay bardağı zeytinyağı
 
5-6 diş sarımsak
 
karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
 
tuz
 
ayrıca:
 
ezilmiş sarımsak
 
yarım çay bardağı limon suyu 
 
üzerine:
 
dereotu
 
 
 
Yapılışı:
 
Kabakların kabukları incecik kesilir. Kabaklar küçük küpler halinde doğranır. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak, sıvıyağda pembeleşene dek kavrulur. Kabak eklenir. Soyulup küpler halinde doğranmış domates de tenceredeki malzemenin üzerine serpilir. Baharat ve tuz serpiştirilir. Hiç su eklenmeden, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
 
Kabaklar  eklenir domates küçük küpler halinde üzerine serilir. Ayrıca sarımsak ezilip limon suyu ile karıştırılır. Pişen yemeğin altı kapatılmadan limonlu sos dökülüp karıştırılır. Dinlendirildikten sonra, kıyılmış dereotu ile süslenerek servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
EKŞİLİ SARIMSAKLI KABAK Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |