Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ekşili Pekmez Çorbası (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekşili Pekmez Çorbası (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1903
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183868
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Su Bardağı Aşurelik Buğday Veya Ufağı
1 Lt Su
2 Su Bardağı Ekşi Üzüm Suyu
½ Su Bardağı Ak Fasulye (ak Bakla)
½ Çay Kaşığı Tuz

Aşurelik buğday ve ak fasulye bir gece öncesinden suyun içinde, soğuk bir yerde bekletilir.
Ertesi gün buğday, suyu ile birlikte pişirilir.
Fasulyenin suyu süzülür ve üzerinden 2 parmak geçene kadar su döküp haşlanır.
Haşlanmış ve suyu süzülmüş fasulyeler pişen buğdayın üzerine dökülür, tencereye 1 litre sıcak su ilave edildikten sonra harlı ateşte pişirilir.
Dibinin tutmaması için pişme aşamasında malzemeler ara ara karıştırılır.
Buğday ve fasulye özleşince üzerine ekşi pekmez (Bazı evlerde ekşi yerine tatlı pekmez de dökülüyor) ve tuz dökülür, karıştırılır.
1-2 taşım kaynadıktan sonra çorba ocaktan alınır ve servis edilir.

Not: Yörede bu çorba hem soğuk hem de sıcak olarak severek içiliyor. Pekmez yapılırken şıranın içine marin toprağı katılmadan kaynatılırsa "ekşi pekmez" elde edilir.






Ekşili Pekmez Çorbası (Aksaray) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Ekşili Pekmez Çorbası (Aksaray) 67 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası