MALZEMELER
 
1 Kg Dolmalik Patlican
 
1.5 Su Bardagi Dolmalik Pirinç
 
3 Domates
 
3 Aci Sivribiber
 
1 Sogan
 
1 Demet Maydanoz
 
1/2 Su Bardagi Zeytinyagi
 
2 Su Bardagi Su
 
Karabiber, Nane, Tuz
 
Sos malzemesi:
 
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
 
2 Limonun Suyu
 
1 Tatli Kasigi Nane
 
10-12 Dis Sarmisak
 
1 Çay Bardagi Su
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Patlicanlari oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
 
Pirinci yikayip suyunu süzün. Sogan, maydanoz, soyulmus domates ve
 
sivribiberleri küçük küçük dograyin.
 
Zeytinyagi, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharati
 
karistirin.
 
Patlicanlari hazirladiginiz karisimla doldurup 1 dilim domatesle kapatin.
 
Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip agir ateste 20-25
 
dak. pisirin.
 
Iri dövülmüs sarımsaklari 4 çorba kasigi zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun.
 
1 tatli kasigi nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay
 
bardagi su ekleyip bir tasim kaynatin.
 
Dolma pisince üzerine hazirladiginiz naneli gezdirip 4-5 dakika daha
 
pisirin. Arzunuza göre ilik veya soguk olarak servis yapin.
  
 |