| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ekşili Nivik (Tokat) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Ekşili Nivik (Tokat) |  
|  | Berna Avar Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.03.2016
 Mesajlar: 25
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115873 Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
 8,332 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 kg nivikotu (yılan yastığı)
 1 bardak kalın bulgur
 1 çay bardağı erik ekşisi
 1 çay bardağı vişne kurusu
 1 orta boy soğan
 3 yemek kaşığı tereyağı
 
 Nivik temizlenir, yıkanır ve doğranır. Bir tencerede yağ eritilir. Kıyılmış ince soğan katılıp iyice kavrulur. Ekşili karışım üzerine bulgur ve niviği ekleyip kaynatılır. Pişme işlemi sırasında içine demir kaşık batırılmaz (demir kaşık batarsa acı olur) Tahta kaşıkla karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |