| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ekşili Mantı | 
 
  | 
hasbir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27137 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008 
5,442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
250 gr. kuşbaşı et
 
1 bardak haşlanmış nohut
 
1 yufka
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Nane
 
Limon tuzu
 
Sıvıyağ
 
 
Yapılışı:
 
Tencereye bir miktar yağ konularak, kuşbaşı etler pişirilir. Nohutlar ilave edilir, karıştırılır. Tuz atılır ve hazırlanan mantılar eklenir. Yeterince su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bir tavada, sıvıyağda salça ve nane ile sos hazırlanır. Pişen mantının suyuna hazırlanan sos, limon tuzu ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Sıcak bir şekilde servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ekşili Mantı Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |