| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ekşili Köfte (Edirne) | 
 
  | 
sarıtosun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121187 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2016 
1,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
½ kg. köfteli kıyma
 
1 orta baş soğan
 
1 yumurta sarısı
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
 
Terbiyesi:
 
2-3 Kaşık un (elenerek)
 
2 yumurta
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
Tuz
 
2 su bardağı su
 
 
Kıymaya çok ince çentilmiş soğan, bir yumurta sarısı, yeteri kadar tuz, karabiber ve ufalanmış bayat ekmek karıştırılarak iyice yoğrulup 10 dakika dinlendirilir köfteler küçük yuvarlaklar haline getirilerek yağda kızartılıp altı düz tepsi veya karavana cinsi bir kaba çıkartılır.
 
2-3 kaşık un içine çırpılmış yumurta, bir tatlı kaşığı sirke ve yeteri kadar tuz ilave edilerek 2 su bardağı su ile iyice çırpılarak veya mikserden geçirilerek kısık ateş üzerine konularak topak olmaması için sürekli karıştırılarak boza kıvamından biraz daha koyu hale gelinceye kadar pişirilir. Ve sıcak olarak köftelerin üzerine dökülür. Yemek tabağına yeteri kadar alındıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağlı kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ekşili Köfte (Edirne) Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |