Servet Dikenli
 
 
500 gr. orta yağlı kıyma
 
15 bardak pirinç
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
600 gr. küçük dolmalık kabak
 
1 adet limon
 
1 adet yumurta
 
500 gr. yoğurt
 
1 adet soğan
 
200 gr. tereyağı
 
1 yemek kaşığı pul biber
 
 
Kabaklar oyulup yıkanır bir kaba soğanlar küçük küçük doğranır. Kıyma, yıkanan pirinçler, tuz ve karabiber eklenip yoğrulur kabakların içine doldurulur. Tencereye konup üstüne su eklenip kısık ateşte pişirilir. Diğer tarafta yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuz iyice çırpılıp yayla çorbası kıvamında suyunu çekmiş pişmiş kabak dolmasına eklenip kısık ateşte 15 dk daha pişirilir. Tavada tereyağı eritilip pul biber yakılır tabağa konan kabaklar küçük halka şekilde doğranıp üstüne yakılmış tereyağı dökülüp servis edilir.
 
 
 
  
 |