| 
 | 
| Ekşi Mayalı Ev Ekmeği (Tokat) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154566 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020
 489 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 Hamur teknesinde un içerisine ekşi maya, tuz ve su katılarak yoğruluyor. Elleri ile yoğurulan hamur yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakılıyor. Daha sonra mayalanan hamur fırına verilmek üzere tekneden alınarak yumak haline getiriliyor.
 Odun ateşinde ısınan kara fırına sürülen ekmek yaklaşık 1 saatte pişerek tüketime hazır hâle geliyor.
 
 Not: Çarşı ekmeğine göre daha uzun süre bayatlamadan evlerde muhafaza edilen ev ekmeği damaklarda ayrı bir lezzet bırakıyor.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |