|
Ekşi Kremalı Ceviz Çorbası |
|
emaye
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc117505
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2016
1,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatice Öksüz
1 su bardağı kırılmış ceviz
3 bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı doğranmış soğan
2 çorba kaşığı doğranmış kereviz
1/8 çay kaşığı öğütülmüş muskat
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çok amaçlı un
½ bardak ekşi krema
Doğranmış taze kişniş
İlk beş malzemeyi küçük bir tavaya koyup karıştırın. Kaynatın. Kısık ateşe alın kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Biraz soğusun. Malzemeleri miksere alın; kapağını kapatın ve püre haline getirin. Süzün. B üyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Unu ekleyip harmanlanana kadar karıştırın. Yavaş yavaş kremayı ekleyin. Kızdırın; 1 dakika boyunca veya kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Yavaş yavaş karıştırarak püre kıvamında bir karışım elde edin. Krema ekleyin; iyice ısıtın (kaynamasın). Kişnişle süsleyiniz.
|
|