MALZEMESİ
 
4 Yumurta
 
2 Su bardağı un
 
1 Su  bardağı süt
 
1 Su bardağı su
 
1,5 Çay fincanı erimiş margarin, (yarısı tava yağlamaya ayrılacak)
 
Yarım kahve kaşığı tuz
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 Kg. ekşi elma,
 
1 Su bardağı şeker
 
Yarım su bardağı su
 
1 Limon suyu
 
1 Kahve fincanı margarin.
 
 
YAPILIŞI
 
1 Yumurtaları unu limon kabuğu rendesi tuz ve erimiş margarinin yarısını ilave ederek karıştırınız.
 
2 Süt ve su karışımını yavaş yavaş katarak sulu bir hamur yapınız.
 
3 20-25 cm. çapında  bir tavayı  iyice kızdırınız.
 
4 Çok az yağ akıtarak tavayı yağlayınız.
 
5 Yukarıdaki karışımdan bir kepçe dökünüz, tavayı sallıyarak, kuvvetli ateşte her iki tarafını pişiriniz.
 
6 Servis tabağına kızartılan hamurların aralarına aşağıda hazırlanan elma sosunu sürerek kat kat yerleştiriniz.
 
7 Üzerine bol pudra şekeri serpiniz ve keserek servis yapınız.
  
 |