600 gr. ekşi elma
 
40 ml. limon suyu
 
100 gr. vişne jölesi
 
100 ml. elma suyu
 
30 gr. nişasta
 
45 ml. nar suyu
 
120 gr. etimek
 
120 gr. tereyağı
 
60 gr. şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
500 ml. krema
 
2 paket şekerli vanilin
 
 
Elmaları soyun, dört parçaya ayırın, çekirdekli kısımlarını çıkartın, verev dilimlere kesin, böldüğünüz elmaları hemen limon suyuyla karıştırın. Vişne jölesini ve elma suyunu bir taşım kaynatın. Nişastayı nar suyunda eritin, hazırlamış olduğunuz elma suyuna katın, karışımı bir taşım daha kaynatın. Elma dilimlerini ekleyin, üstü kapalı olarak orta ateşte 5-8 dakika yumuşak ama parçalanmayacak şekilde haşlayın, haşlanan elma dilimlerini bir kaseye alarak soğumaya bırakın. Etimekleri robotta öğütün. Tereyağını tavada eritin, öğüttüğünüz etimekleri, şeker ve tarçını ekleyip devamlı karıştırarak çıtır çıtır oluncaya kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra kaseye alıp soğumaya bırakın. Krema ve şekerli vanilini katı kıvamda çırpın. 300 mi. hacmi olan 6 bardağa karıştırdğınız kremayı, hazırlamış olduğunuz elmalı kompostoyu ve çıtır ekmekleri kat kat yerleştirin. Üzerlerini komposto ve çıtır ekmekle süsleyin.
  
 |