| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ekose Tart | 
 
  | 
finger 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.05.2011 
Mesajlar: 10
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63095 
Gönderme Tarihi: 12.May.2011 
3,544 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
125 gram tereyağı
 
300 gram un
 
100 gram pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1/2 kahve kaşığı karbonat
 
yarım kahve fincanı süt
 
 
Un elenir. Ortası açılır. Yağ konur. El ile ezilerek krem hâline getirilir. Pudra şekeri, süt, karbonat, yumurta ilâve edilir. Birlikte karıştırılır. Hamur hâline ge tirilir. 15 dakika dinlendirilir. Hamurun üçte ikisi 1/2 cm. kalınlığında açılır. Yağlanmış tepsiye konur. Mevsim meyvalarından yapılan mermelât hamurun üstüne yayılır. Diğer hamur, iki ilâ üç milimetre kalınlığında yuvarlanarak, marmelâtlı hamurun üstüne ikişer santim arayla sıralanır. Üzerine tekrar aksi istikamette aynı ara ile sıralanır. Orta fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine yeşil fıstık serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ekose Tart Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |