1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 su bardağı zeytinyağı
İçi için:
1 demet ıspanak
2 dilim beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Su, tuz ve undan tok bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir. Bu arada ıspanak ince kıyılır, tuzla ovulur, ezilmiş peynirle karıştırılır. Hamur 6 eşit parçaya ayrılır. Her parça oklavayla olabildiğince ince açılır. Yuzeyine 2 kaşık kadar zeytinyağı gezdirilir. İkiye katlanır, 1 kaşık yağ gezdirilir. Kat kenarına iç konur, rulo yapılır. Sonra rulo kendi etrafında sarılır, yağlanmış tepsinin ortasına konur. Kalan hamurlar da aynen hazırlanır ve ortadaki böreğin çevresine sarılır. Kalan zeytinyağı üzerine sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar kızartılır.
|