| 
 
 
 | 
Ekmekten Kolay Meyveli Pasta | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65023 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dilim ince dilimlenmiş bayat ekmek
 
150 gr. çilek
 
150 gr. ahududu
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
3 çorba kaşığı su
 
ÜZERİ İÇİN:
 
Çilek
 
Ahududu
 
 
Ekmek kabuklarını keserek çıkarın. Ekmeklerin 3/4'ü ile fırın kabının dibini ve kenarlarını kaplayın. Ekmek dilimleri arasında boşluk kalmamalı. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında ekmeklerin üzerleri pembeleşinceye kadar kızartın.
 
Çilekleri ayıklayın; ahududularla birlikte ısıya dayanıklı bir kaba aktarıp karıştırın. Toz şeker ve suyu ekleyerek ateşe alın. I Karıştırarak orta hararetli ateşte hafifçe pişirin.
 
Meyveli karışımdan 3 çorba kaşığı suyu bir kenara ayırın. Kalan meyveleri ve suyu ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde yayın. Kalan ekmeklerle üzerini kapatın. Ekmeklerin üzerine ağırlık koyun ve bu şekilde 1 gece bekletin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |