Semra UYAR
 
 
Tart kalıbı
 
5 büyük ekmek dilimi
 
1 litre süt
 
6 kaşık şeker
 
2 kaşık un
 
3 kaşık nişasta
 
1 paket meyve jölesi (çilek, muz, vişne)
 
5-6 adet dilimlenmiş elma
 
 
Tart kalıbımızın içine ve yanlarına gelecek şekilde 1 bardak sütle ( 1 kaşık şeker) eklenip ıslatılarak dolapta 1 saat bekletilir.1 litre süt, un, nişasta ve şekerle muhallebi pişirilir. Kalıptaki ekmeklerin üzerine dökülür.Dolapta 1-2 saat bekletilir.Üzerine meyveler süslü bir şekilde dizilir.En son jöle hazırlanıp üzerine dökülüp dolapta 5-6 saat dinlendirilerek servis yapılır.
 
 
 
  
 |