http://www.ebruomurcali.com.tr
6 adet yumurta
1 adet patates
Yarım su bardağı galeta unu
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Yarım su bardağı rendelenmiş peynir
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
Geniş bir tavada, küp doğranmış soğanları zeytinyağında, şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine doğranmış patatesleri koyarak soteleyin. Ayrı bir kasede, yumurtaları baharat, kabartma tozu, galeta unu, kıyılmış maydanoz, süt ve peynirle beraber iyice çırpın. Sebzeleri düzgün bir şekilde tavaya yayın. Yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. Bir süre sonra diğer tarafını çevirerek iki yüzünü de eşit şekilde kızartın ve dilimleyerek servis yapın.
|