| 
 
| 
 
 
 | 
 
EKMEKLİ ISPANAK | 
 
  | 
bebek yüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88462 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013 
2,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
1 paket tost ekmeği
 
1 kg. ıspanak
 
Kare burger peyniri (ekmek adedi kadar)
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
200 gr. pastırma
 
1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
Beşamel sos için:
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı un
 
2,5 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra iri doğrayın. Kaynamakta olan karbonatlı suya atıp, 5-6 dakika haşlayın. Suyunu çözün. Beşamel sos içini tereyağını eritin. Unu ekleyip, hafifçe kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ispanağı, küçük doğranmış pastırma ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırıp, beşamel sosa ilave edin. İyice karıştırın. Ekmeklerin kenarlarını kesin. Kızgın yağda her iki taraflarını kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp, yağını süzdürün. Her bir dilimin üzerine hazırladığınız soslu ıspanaktan koyun. Ispanakların üzerine birer dilim burger peyniri yerleştirin. Ekmekleri tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
EKMEKLİ ISPANAK Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |