1/2 kg dana ciğeri
 
4 defne yaprağı
 
birkaç adaçayı
 
2 dilim ekmek
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
biraz tuz
 
biraz karabiber
 
biraz kekik
 
 
Ciğerler temizlenip yıkanır. Kuşbaşı iriliğinde düzgünce doğranır.Çukur bir kaba zeytinyağı koyulur.Tuz, karabiber ve kekik de ilâve edilip karıştırıldıktan sonra ciğerler ilâve edilir. Karıştırıldıktan sonra yarım saat bırakılır. Ekmeğin kenarları çıkarılıp ciğer iriliğinde kesilir. Sonrada şişlere, bir ciğer, bir ekmek ve arada bir defne yaprağı, adaçayı olmak üzere geçirilir ve 10 -12 dakika kadar çevire çevire pişirilir. Sonra, sıcak sıcak servis yapılır.
  
 |