Köftesi için:
 
500 gram az yağlı dana kıyma
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı galeta unu
 
Tuz, kimyon, kekik, tarçın, karabiber
 
Kıyılmış maydanoz
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Sos için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı pul biber
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2.5 su barağı et suyu
 
8 dilim ekmek 
 
 
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, baharatları ekleyip yoğurmaya başlayın. İstediğiniz şekilde köfteler yapın. Tavaya alıp, köfteleri kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Başka bir tavada sosu için salça, pul biber, su ve biraz da yağ ekleyip karıştırın, koyu bir sos yapın. İçine şeker ve bir tutam tarçın ekleyip hazırlayın. İçine kızartılan köfteleri ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Bu arada ekmeklerin üzerine köfteleri dizip, sosu döküp tabağa alın, üzerine köfteleri dizip sıcak ikram edin.
  
 |