| 
 
| 
 
 
 | 
 
EKMEK TURTASI | 
 
  | 
ÜLKÜ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10919 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007 
1,936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme :
 
8 bayat sandöviç ekmeği
 
1.300 kg. süt
 
1 çay fincanı kakao
 
1 çay fincanı toz şeker
 
2,5  çorba  kaşığı   (tepeleme)   tereyağı ya da sofra margarini 
 
100 gr. çekirdeksiz üzüm 
 
15 tane badem 
 
biraz  pudra  şekeri
 
 
Yapılışı :
 
Üzümleri yıkadıktan sonra biraz suyla ıslatıp bırakın yumuşasm. Öte yandan, büyükçe bir tencereye ekmekleri ve şekerli sütü koyun. İyice yumuşadıktan sonra bir çatalla ezerek halledin birbirine. Kakaoyu, suyunu süzdüğünüz üzümleri, çekilmiş bademi ve yumuşatılmış yağı ilâve edin. Bir güzel karıştırıp hepsini hallettikten sonra, içini hafifçe yağladığınız bir pasta kalıbına dökün. Ve orta fırında bir saat pişirip çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin ve iyice soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
EKMEK TURTASI Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |