| 
 
 
 | 
Ekmek Tatlısı (yağsız kayısı ve erikli) | 
  | 
çilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54139 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2010 
1,950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çok beyaz ve ufak francalayı ince ince diliniz. Francalanın kenarlarındaki katı kısımları keskin bir bıçakla traş ediniz. Bunları bir ızgarada nar gibi olana dek kızartınız. Sonra bunları kaynamakta olan kayısı/erik şurubu içine birer birer atıp tatlısını içinceye dek durdurunuz. Sonra çıkararak bir tabağa diziniz. Eğer üstüne kayısı/erik tanesi de dizmek istiyorsanız kayısı/erik reçelinin tanelerini süzüp tanelerini üzerine diziniz.
 
 
Not: Bir ekmek bir günlük bayat olmazsa ne kadar kaynamış olsa yine az da olsa ekmek kokusu gitmez.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |